miercuri, 23 aprilie 2014

Protest

   Cel care va scrie aceste randuri se numeste Comandor Popa Nicolae ,desfasurandu-mi activitatea ca ofiter timp de 27 de ani in cadrul fostului Comandament al Granicerilor ,respectiv Politia de Frontiera Romana ,in sectorul Bazias ( km.fl.1075) -Portile de Fier I (km.fl.943). Din 1982 ,am indeplinit functii de comanda a Sectiei de Nave Opreative Orsova ; Comandant Grup Nave Operative Orsova ; Prim - Adjunct al Inspectoratului judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin cu sediul la Oravita , si prin cumul functia de Inspector Sef la I.j.P.F.Caras-Severin . Datorita intransigentei mele,cat si ' PENTRU ACTELE DE CURAJ SI DE PROFESIONALISM DE CARE AM DAT DOVADA IN MUNCA IMPOTRIVA CONTRABANDISTILOR SI BRACONIERILOR DIN CLISURA DUNARII ' viata mea profesionala si personala a avut de suferit foarte mult ( am fost ' AVANSAT '-mutat de catre superiorii mei la Calafat ; Braila ; Iasi ) ,jignit ,amenintat ,lovit ,santajat ,denigrat desi purtam haina militara . Mi s-a dat foc de 7(sapte) ori la navele- Salupele Politiei de Frontiera;de 12 ori la ambarcatiile ( glisere ) Politiei de Frontiera - cu care executam misiunile de patrulare si supraveghere a frontierei de stat a Romaniei cu fosta Yugoslavie ,aceasta fiind cea mai activa si complexa zona din punctul de vedere al infracionalitatii transfrontaliere ,eu aflandu-ma la bordul acestora . De 4(patru)ori mi-a fost incendiat apartamentul pe care il detineam in orasul Orsova . Aceste mutari erau manevre de eliminare a mea din zona in care devenisem incomod pentru cei care efecutuau cat si pentru cei care patronau si conduceau activitatea de infractionalitate transfrontaliera -ca de exemplu-DUICU ADRIAN-fostul Presedinte al Consilului Judetean Mehedinti ,etc... Mutandu-ma din sectorul meu de responsabilitate : Orsova- Bazias ,fara nici un ordin scris . Contrabandistii ' CAND AU VAZUT CA ACESTE METODE NU AU EFECT , AU VRUT SA MA CUMPERE PE BANI GREI . CHIAR PE VALUTA FORTE . POPA A REFUZAT TOTUL .Cu gandul la destin a stans din dinti si ,in cele din urma ,si-a spus : DACA SOARTA VREA SA MOR,ATUNCI VOI MURI ! NU RENUNT LA LUPTA . AM INVATAT SA FIU OM CINSTIT ,IAR SEARA VREAU SA DORM LINISTIT . ' relata jurnalistul Nicolae Patrut intr-un articol publicat in ziarul National,in data de 02.10.2000. Astfel de articole,care au relatat obiectiv realitatea asupra vietii mele,au aparut in mai multe ziare centrale ,locale-aproximativ 483 articole.
          Articolul’’UN POLITIST SI 1001 ARESTATI’’ din ziarul Gandul, 03.11.2006, In ‘’ Imperiul contrabandei’’ de pe Clisura Dunarii un om lupata cu traficanti – Comandorul Nicolae Popa a scapat cu viata din 15 batai si 11 incendii puse la cale de Mafie, din ziarul Adevarul, 14.12.2000 s.a. Viata mea a ajuns astazi o lupata pentru supravietuire cat si pentru demascarea acestei caracatite ale carei tentacule au sugrumat aceasta zona mirifica, in perioada embargoului si pana in present. In lupta impotriva contrabandistilor, am fost agresat fizic in 12 cazuri , de 3(trei) ori am avut clavicula fracturata si am suferit doua operatii de sept nasal. In activitatea desfasurata, prin actiuni directe la bordul navelor si ambarcatiilor, am retinut peste 1400 de infractori, peste 450 de tone de combustibil, peste 850 de barci metalice, 742 de motoare de barca, am confiscate peste 52 000 de marci, mii de baxuri de tigari, peste 8 tone de alcool rafinat,peste 45 aparate electrice de pescuit illegal si am distrus, prin impuscare, 74 de moptoare de barca ale contrabandistilor, fiiecare motor valorand intre 1000 si 7000 de marci germane, cand eram atacat simultan de cate 40-50 de barci ale contrabandistilor. Numai pe timpul embargoului impus fostei Yugoslavii, valoarea bunurilor si produselor recuperate de mine s-a ridicat la peste 70 de miliare lei vechi. De asemenea in functia de Prim-Adjunct al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin, in P.C.T.F-urile Moldova Veche si Nasidas am descoperit peste 370 de cazuri de contrabanda si s-au consfiscat bunuri in valuare estimative de 37 miliarde lei vechi la valuarea anului 2000. Pentru controlul elementelor de frontiera din Sectoarele Politiei de Frontiera din cadrul I.J.P.F.Caras-Severin, ajunsesem sa parcurg doua zile pe saptamana 28-30 km pe jos intr-o singura noapte (a se verifica in registrele ce controale de la Sectorul Politiei de Frontiera Naidas, Zlatita si celelalte sectoare).
             Pentru actele deosebite de curaj si profesionalismul de care am dat dovada in lupta impotriva contrabandistilor si braconierilor din Clisura Dunarii, prea m-a numit la unison ‘’ Comisarul Cattani’’, facand aluzie directa la eroul care lupta singur pentru dreptate, impotriva Mafiei.
             In anul 2011 am fost tarat prin experienta a 5 atentate la viata mea din partea lui Omer Radovancovici (printul cluisurii) – Primarul Comunei Pojejena, Judetul Caras-Severin, Verdet Gheorghe- seful regionalei de vama Resita, judetul Caras-Severin, Sorin Frunza Verde - Presedintele Consiliului judetean Caras-Severin: Ion Marcel Vele primarul Municipiului Caransebes-judetul Caras-Severin.
              Ultimul everiment prin care s-a atentat la viata mea, in 22.01.2013, orele 23:00 si petrecut in fata casei mele din Municipiul Orsova, am fost asteptat de 7 indivizi care m-au bruscat , m-au jignit,m-au lovit proferand injurii si amenintari cu moartea; cazul a fost mediatizat prin Vocea Olteniei, editia online valabila petru duminica, 27.01.2013, orele 09:31.Atat in anul 2011, cat si in 2013 am depus personal si prin posta la Realitatea TV si Antena 3 dar si la presa (Adevarul, Gandul, Cotidianul, etc.) MAPA cu toate documentele ce atesta everimentele relatate. Astfel va veti da seama de ce pana astazi NU s-a mediatizat nimic din ce am pus la dispozitia mass-mediei, ceea ce dovedeste ca sistem mafiot din institutiile statului, Domnul Chestor-Sef Tutilescu Marian, Secretar de Stat in M.A.I., care a blocat si deviat fluxul informativ (toate memoriile trimise catre M.A.I), dar si contrabandisti din Clisura Dunarii si acoliti acestora au blocat fluxul informative carte dumneavostra, oamenii justitiari, singuri in care mai putem avea si investi incredere.
             Mentionez ca nici una din autoritatile statul roman, nici pana la data prezentei nu m-au invitat la nici un fel de dialog prin care sa lamurim contextual.
             Despre activitatea mea, mass-media locala si centrala a relatat pe larg momentele acelea si pana in present, nu s-a luat nici o masura concreta, puternica de stapanire a acestui flagel al coruptiei cu care eu m-am confruntat pana la cele mai inalte nivele ale societatii, desi am facut numeroase rapoarte catre: Presedintele Romaniei, Prim-Ministru, Presedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, Presedintele Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si pentru Petitii din Camera Deputatilor si Camera Senatului; Presedintele Camerei Deputatilor; Presedintele Senatului; Ministrul Administratiei si Internelor, Inspectorul General al Politiei de Frontiera, Procurorului General al Perchetului National Anticoruptie, Seful Corpului de Control al Primului ministru. Toate memoriile mele trimise detaliat acestor institutii nu au avut nici un acou, de fiecare data raspunsurile primate au fost formale.
            Prin intreaga mea cariera militara, prin comportamentul si rezultatele obtinute, greutatile si pericolele infruntate, experienta dobandita si dorinta de a-mi face datoria in institutia pe care am servit-o cu profesionalism, responsabilitate, corectitudine, devotement impun un minim de respect din partea institutiei pe care am slujit-o atatia ani.
            In lumina ultimelor everimente , intens mediatizate care il au drept protagonist pe Presedintele CJ Mehedinti, s-a dovedit influenta acestuia la nivel local asupra persoanelor cu functii de conducere in M.A.I, fapt ce imi intareste convingerea asupra netemeiniciei deciziei de neincepere a urmarii penale inpotriva susnumitului DUICU ADRIAN, in legatura cu faptele semnalate de catre subsemnatul.
             Cinstea si corectitudinea mea , nu pot fi puse la indoiala nici chiar de inamicii mei, caci ceea ce ma obtinut a fost prin lupta, stradanie, sau cum spune un vechi proverb latinesc ‘’ AD AUGUSTA PER ANGUSTA’’ (‘’ La rezultate stralucite se ajunge pe cai inguste, trudnice.’’).
             In luna mai voi prostesta in fata Guvernului Romaniei.
 
 
           Cu multa consideratie, stima si respect, 
 
Comandor Popa Nicolae- Orsova MH

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu